Cat image

KISSANRUOKAPAKKAUKSEN TEKSTIEN YMMÄRTÄMINEN

Kissanruokatuotteiden pakkaustekstit tulisi lukea aivan yhtä huolella kuin itsellesi ostamiesi elintarvikkeiden pakkaustekstit ruokakaupassa. Koska kissanruokien ainesosaluettelot saattavat näyttää monimutkaisemmilta kuin ihmisille tarkoitettujen elintarvikkeiden, tämä opas auttaa löytämään lemmikillesi parhaan terveellisen vaihtoehdon.

KISSANRUOKAPAKKAUKSEN AINESOSALUETTELO

Ihmisten käyttöön tarkoitetuissa elintarvikkeissa raaka-aineet on järjestetty ainesosaluetteloon laskevassa järjestyksessä tuotteen painon prosenttiosuuden mukaan. Jos ensimmäisenä raaka-aineena on esimerkiksi kana, voi olla varma, että elintarvike sisältää merkittävän määrän kanaa. Sama pätee myös kissanruokapakkauksen tietoihin. Kissanruokatuotteissa raaka-aineet voidaan järjestää joko tuoteluokkien tai yksittäisten raaka-aineiden perusteella. Lemmikkien ruokien valmistajat ovat tehneet sopimuksen käyttää kivennäisainesta tuoteluokkaa, jotta voidaan välttää pitkät kivennäisaineiden luettelot.
Kissanruokaostoksilla kannattaa pyrkiä löytämään ruoka, joka sisältää eläinproteiineja, esimerkiksi lohta ja kanaa (linkki lohta ja kanaa sisältävään kissan kuivaruokaan). Näin voit olla varma, että kissa saa terveellistä ja laadukasta ravintoa, joka sisältää sen tarvitsemat proteiinit ja aminohapot.

RAVINTOAINEET KISSANRUOKAPAKKAUKSISSA

Erittely muistuttaa ihmisten elintarvikkeiden ravitsemustietoja, ja kissanruoan kohdalla siihen kuuluvat:

  • (raaka)proteiini
  • rasva
  • raakakuitu
  • hehkutusjäännös
  • jos tuotteen kosteuspitoisuus on yli 14 %, myös kosteuden määrä tulee mainita

Kuiva- ja märkäruoan ravitsemusainetiedot eroavat toisistaan, koska niiden kosteuspitoisuus on erilainen.

Kissasi voisi myös pitää

KAIKKI KISSANRUOAT

SATISFY THEIR NATURETM

Teeth

VÄHINTÄÄN 60 % ELÄINPERÄISTÄ

Kaikki CRAVE™-reseptimme on valmistettu laadukkaasta eläinproteiinista, koska uskomme että lemmikkien todelliseen luontoon tulee uskoa ja sitä kunnioittaa.

Teeth

RUNSASPROTEIININEN

Runsasproteiininen ruokavalio sisältää kaikki lemmikin tarvitsemat ravintoaineet, maun, johon lemmikkisi rakastuu ja riittävästi energiaa leikkiin.

Teeth

VILJATON

Ruoka on täysin viljaton, joten lemmikit voivat vapaasti nauttia korkealaatuisesta eläinproteiinista, jota ne luonnostaan rakastavat.

FILOSOFIAMME