Indoor cat bg Image

SISÄKISSAN HOITO

Sisäkissat ovat turvassa monilta ulkokissoja uhkaavilta vaaroilta, esimerkiksi sairauksilta, pedoilta ja autoilta. Sisäkissat elävätkin keskimäärin kaksi kertaa ulkokissoja kauemmin. Sisäkissan elämässä on kuitenkin omat haasteensa. Tutustu sisäkissan hoidon ainutlaatuisiin piirteisiin ja tapoihin, joilla voit varmistaa, että sisäkissasi pysyy mahdollisimman terveenä ja tyytyväisenä.

SISÄKISSAN HOITO: LEIKKIMINEN

Sisäkissat ovat vähemmän aktiivisia, koska niillä on vähemmän virikkeitä ja tilaa kuin ulkokissoilla. Ympäristötekijöiden korvaamiseksi kissan kanssa tulisi leikkiä vähintään 20–30 minuuttia joka päivä. Pyri keksimään kissalle erilaisia ja uusia leikkejä. Kokeile leikkimistä eri huoneissa, uusia versioita tutuista leikeistä ja uusia leluja. Esimerkiksi pyykkikorista saa helposti kissalle uuden suosikkilelun. Muista myös tarkastuttaa kissan paino eläinlääkärin vuositarkastuksessa, jotta sisäkissa ei pääse lihomaan.

SISÄKISSAN HOITO: PIILOT

Kissat tarvitsevat paikan, jossa ne saavat olla rauhassa ja turvassa. Tämä on erityisen tärkeää, jos taloudessa on muita lemmikkejä tai pieniä lapsia. Kissat etsivät piilopaikkoja luonnostaan. Sisäkissalle erinomainen vaihtoehto on korkealla sijaitseva tähystyspaikka, joka voi olla esimerkiksi kiipeilypuussa tai seinään kiinnitetyssä hyllyssä. Siellä kissa on turvassa muilta lemmikeiltä ja lapsilta ja voi samalla lepäillä ja tarkkailla koko huonetta.

SISÄKISSAN HOITO: HIEKKA-ASTIA

Puhdas hiekka-astia on välttämätön kissan hyvinvoinnille ja terveydelle. Jokaista talouden kissaa kohti täytyy olla vähintään yksi laatikko. Laatikot tulee puhdistaa joka päivä, ja hiekat tulee vaihtaa riittävän usein. Hiekka-astioiden tulee sijaita rauhallisessa paikassa, poissa kodin kulkureiteiltä ja kaukana ruoka- ja vesiastioilta.

SISÄKISSAN HOITO: IHO JA TURKKI

Kissan ihon ja turkin kunto kertovat paljon kissan ravinnosta ja hyvinvoinnista. Sisäkissan turkki saattaa olla kiilloton ja iho kuiva tai hilseilevä. Lämmitys saattaa kuivattaa huoneilmaa. Joskus kiilloton turkki tai iho-ongelmat ovat merkkejä puutostilasta, allergiasta tai sairaudesta, joten eläinlääkärin tulisi arvioida kissan tilanne. Runsasproteiinisen CRAVE™-kissanruoan ravinnekoostumus tukee turkin kiiltoa ja ihon terveyttä.
Suurin osa kissoista pitää turkinhoidosta, ja kissan turkin voi käydä läpi sopivalla harjalla tai kammalla päivittäin. Turkinhoito tarjoaa mukavan yhteisen hetken sekä kissalle että omistajalle. Kissan turkin harjaaminen poistaa irtokarvoja, jolloin kissa ei niele niitä pestessään turkkiaan itse, ja karvapallojen muodostuminen vähenee.

SISÄKISSAN HOITO: RAVITSEMUS

Sisäkissat kuluttavat yleensä vähemmän energiaa, joten ne myös tarvitsevat vähemmän rasvaa ja kaloreita. Niiden täytyy saada myös riittävästi vettä, mitä voi edistää yhdistämällä kissan ruokavalioon kuiva- ja märkäruokaa. Muista varmistaa, että kissan saatavilla on aina raikasta, puhdasta vettä. Tutustu tarkemmin CRAVE™-kissanruoan eri vaihtoehtoihin löytääksesi sisäkissallesi sopivan laadukkaan ja luonnollisen ravinnon.

Kissasi voisi myös pitää

SATISFY THEIR NATURETM

Teeth

VÄHINTÄÄN 60 % ELÄINPERÄISTÄ

Kaikki CRAVE™-reseptimme on valmistettu laadukkaasta eläinproteiinista, koska uskomme että lemmikkien todelliseen luontoon tulee uskoa ja sitä kunnioittaa.

Teeth

RUNSASPROTEIININEN

Runsasproteiininen ruokavalio sisältää kaikki lemmikin tarvitsemat ravintoaineet, maun, johon lemmikkisi rakastuu ja riittävästi energiaa leikkiin.

Teeth

VILJATON

Ruoka on täysin viljaton, joten lemmikit voivat vapaasti nauttia korkealaatuisesta eläinproteiinista, jota ne luonnostaan rakastavat.

FILOSOFIAMME